Reportazh

Studentët në konvikte e shtyjnë shkollimin mes papastërtisë dhe kushteve të mjeruara

Mes ankesave për kushte të këqija higjienike në godinat e konvikteve, studentët rrëfejnë mundimet e tyre të përditshme për të shtyrë vitet e shkollimit të lartë në godinat e vjetra dhe të pamirëmbajtura, ndërsa i bëjnë thirrje administratës së Qytetit Studenti të ndërhyjë menjëherë për të siguruar një jetesë normale.

Reportazhe

Reportazh 9 Feb 2018

Vullnetaret e çojnë përpara kauzën e grave dhe komunitetit LGBT në internet (Video)

Një grup vullnetarësh shqiptarë kanë vendosur ta kalojnë në internet përpjekjen e tyre për barazi dhe mosdiskriminim, duke zgjedhur krijimin e informacionit për gratë dhe komunitetin LGBT në enciklopedinë e hapur, Wikipedia.

Reportazh 6 Feb 2018

“Pas domuzit vjen topuzi”: lufta për vendet e punës përplasi PDIU-PS në Dibër

Një javë pas përleshjes me shkopa bejsbolli mes përfaqësuesve të PS dhe PDIU, qyteti i Peshkopisë jeton nën masa të rrepta sigurie ndërkohë që palët akuzojnë njëra-tjetrën për gjueti shtrigash apo shantazh- konflikt që ka si burim vendet e punës në administratë.  

Reportazh 2 Feb 2018

Bullgaria rikujton viktimat e masakrave komuniste

Të mbijetuar, anëtarë të familjeve dhe politikanë të të djathtës liberale përkujtuan të enjten 73 vjetorin e “Të enjtes së përgjakshme” më 1945 – kur gjykatat e reja pro-Sovjetike të Bullgarisë dhe qeveria e vendit filloi ekzekutimet masive të të ashtuquajturës elita borgjeze.

Reportazh 29 Jan 2018

Të rrënuar dhe sërish të pastrehë: Drama e të mashtruarve nga “piramidat” e ndërtimeve

Dhjetra persona, viktima të shitjeve të dy apo trefishta të apartamenteve në Durrës dhe qytete të tjera të vendit kanë humbur kursimet e jetës dhe enden gjyqeve për të zgjidhur problemet e pronësisë, ndërkohë që ndërtuesit kanë zbrazur llogaritë dhe ia kanë hedhur drejtësisë pa u ndëshkuar.

Reportazh 17 Jan 2018

Ish-nxënësit kthehen për të ndihmuar gjimnazin ku mësuan

Një grup maturantësh të shkollës së mesme “Gjergj Kastrioti” në Durrës, me karriera të rëndësishme jashtë dhe brenda vendit,  kanë në plan krijimin e një klubi “Alumni” që do financojë nxënësit më të mirë të gjimnazit dhe po ashtu të ndihmojnë financiarisht shkollën.

Reportazh 28 Dec 2017

Sfida e Durrësit për të ringjallur traditën dhe ruajtur mozaikët (Video)

Mozaikët e vjetër të Durrësit, një dëshmi e një qyteti të pasur të antikitetit, rrezikohen prej pamundësisë për t’i mbrojtur. Shumë prej tyre janë të panjohur e mbeten të mbuluar nëntokë, ndërsa qyteti përpiqet të rigjallërojë traditën e ndërtimit të tyre.

Reportazh 26 Dec 2017

Kriza e re në rafinerinë e Ballshit rikthen mjerimin në qytezën e naftëtarëve [Video]

Një protestë e pak ditëve më parë e qindra punëtorëve të Kombinatit të Përpunimit të Thellë të Naftës në Ballsh riktheu vëmendjen te varfëria e tejskajshme në qytezën që u ndërtua dhe ekziston vetëm falë rafinerisë, e cila ka hyrë në një cikël të pafund krizash që kur u privatizua gati një dekadë më parë.

Related Posts

Reportazh 25 Dec 2017

Një mijë kartolina nga duart e personave me aftësi ndryshe

Duke prodhuar dhe shitur kartolina për festat, Qendra e Zhvillimit Rezidencial në Berat ka arritur të sigurojë para për një kondicioner që do t’i mbajë ngrohtë banorët e saj, të cilëve puna krijuese i ndihmon të zhvillojnë fantazinë dhe aftësitë motorike.

Reportazh 13 Dec 2017

Dënimi alternativ u jep një shans të dytë të dënuarve për krime të lehta

Drejtuesit e shërbimit të provës në qytetin e Beratit shprehen se në 5 vitet e fundit, dënimet alternative kanë rehabilituar mijëra të dënuar për krime të lehta, duke i mbajtur ata jashtë burgut dhe në shërbim të komunitetit.

Reportazh 8 Nov 2017

Terror në klasë: Kujtimet shqiptare të një fëmijërie të thyer

Ndërsa publiku shqiptar sot shpreh tronditjen ndaj rasteve të raportuara mbi dhunën ndaj fëmijëve në shkolla, rrahjet dhe torturat masive të së shkuarës pakkush i kujton dhe pothuajse askush nuk flet për to. Këto janë rrëfimet e jetuara në lëkurë të atyre që u terrorizuan në sistemin arsimor të viteve ’80 në Shqipëri.

Më shumë