Foto30 Oct 2016

3 HEC-e vazhdojnë punën në Parkun Kombëtar të Valbonës (Foto)

Në Parkun Kombëtar të Valbonës, që prej 28 shtatorit, tre HEC-e kanë ngulur tabelat e lejes së ndërtimit - të miratuara me datë 8 shtator - dhe kanë filluar punimet.

Autor: Ivana Dervishi BIRN Valbonë
Printo

Ekskavatorët dhe punëtorët vazhdojnë të punojnë për ndërtimin e hidrocentraleve me afat përfundimi 28 shtator 2018, ndërsa syve kureshtarë u tregojnë tabelat me firmat e kryetarit të Këshillit Kombëtar të Territorit Edi Rama, Zv. Kryetares Eglantina Gjermeni dhe Ministrit të Energjisë e Industrisë Damian Gjiknuri dhe u kërkojnë të largohen.

Qeveria shqiptare ka miratuar gjatë dekadës së fundit tre marrëveshje koncesionare për ndërtimin e 14 hidrocentraleve në lumin e Valbonës dhe në përrenjtë malorë që përbëjnë sistemin e tij ujëmbledhës.

Më 28 shtator banorët e luginës së Valbonës dhanë alarmin e fillimit të ndërtimit të hidrocentraleve dhe kërkuan ndalimin e menjëhershëm të punimeve dhe anulimin e lejeve të dhëna për 14 HEC-e. Lufta e tyre për të ndaluar atë që e quajnë një katastrofë për Valbonën vazhdon.

Këto janë fotot e shkrepura nga BIRN në luginën e Valbonës më datë 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-1

Tabela e HEC-it Dragobia në komunën Margegaj. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-2

Punëtorët punojnë për ndërtimin e HEC-it Dragobia në komunën Margegaj. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-3

Tabela e HEC-it Dragobia në komunën Margegaj. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-4

Punëtorët punojnë për ndërtimin e HEC-it Dragobia në komunën Margegaj. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-5

Punëtorët punojnë për ndërtimin e HEC-it Dragobia në komunën Margegaj. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-6

Punëtorët punojnë për ndërtimin e HEC-it Dragobia në komunën Margegaj. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-7

Punëtorët punojnë për ndërtimin e HEC-it Dragobia në komunën Margegaj. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-8

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në komunën Margegaj, Lugina e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-9

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në në komunën Margegaj, Lugina e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-10

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në në komunën Margegaj, Lugina e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-11

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në në komunën Margegaj, Lugina e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-12

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në në komunën Margegaj, Lugina e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-13

Tabela e HEC-it Dragobia në komunën Margegaj. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-14

Një ekskavator punon për ndërtimin e një HEC-i në luginën e Valbonës.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-15

Një ekskavator punon për ndërtimin e një HEC-i në luginën e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-16

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në në komunën Margegaj, Lugina e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-17

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në Luginën e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-18

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në Luginën e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-20

Punimet për ndërtimin e një nga tre HEC-et në Luginën e Valbonës. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-21

Pjesë e lumit që një nga HEC-et planifikon ta fusë për 3 kilometra nën tokë. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-22

Pjesë e lumit që një nga HEC-et planifikon ta fusë për 3 kilometra nën tokë. 28 tetor 2016.

punimet-ne-parkun-kombetar-te-valbones-19