KPK konfirmoi me “nivel minimal kualifikues” në kriterin profesional prokurorin Besnik Muçi

Prokurori i Krimeve të Rënda Besnik Muçi u konfirmua, ndërsa KPK konsideroi të parëndësishme disa pasaktësi në deklarimin e pasurisë dhe mospërputhje të të ardhurave në shuma të vogla. Muçi megjithatë u vlerësua me “nivel minimal” kualifikimi në kriterin profesional, ndërsa iu gjetën të meta proceduriale në dosjet që kishte hetuar.

Projekti i qeverisë për koncesionin e karburanteve ngre pikëpyetje të kushtueshme

Një vendim i Këshillit të Ministrave në Shqipëri, i pasuar nga një tender për dhënien me koncesion të shërbimit të kontrollit të pompave të karburanteve ka ngritur dyshime për shmangien e interesit publik dhe një garë të paracaktuar. Tenderi është pezulluar në  fillim të muajit pas ankimit të një kompanie zvicerane për diskriminim të operatorëve të huaj. 

Gjyqet për shpifje në Gjykatën e Lartë i fiton pushteti

Një rishikim i tetëmbëdhjetë çështjeve gjyqësore që mbartin veprën penale të shpifjes dhe që janë shqyrtuar nga Gjykata e Lartë, tregon se në trembëdhjetë raste, përplasjet mes politikanëve të maxhorancës dhe atyre të opozitës kanë përfunduar gjithmonë me fitoren e maxhorancës.

KPK shkarkoi prokurorin Bujar Hoti, për “veprime të paligjshme e fshehje pasurie”

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit renditi 19 shkelje të prokurorit të Apelit në Durrës Bujar Hoti, sa i përket kriterit të pasurisë, përfshi përfitimin e 4 mijë metrave tokë arë si bujk, në një kohë kur ishte prokuror. Hoti u shkarkua për veprime të përsëritura fiktive në transaksionet me apartamentet dhe pamjaftueshmëri deklarimi e burimesh financiare.

Kontratat fiktive për kredi, “kurthi” që solli shkarkimin e Ervin Metallës

KPK e cilësoi gjykatësin e Apelit të Tiranës Ervin Metalla të papërshtatshëm për detyrën, ndërsa vlerësoi se një seri kontratash fiktive dhe përfitimi i një kredie të butë të pamerituar, binin ndesh me figurën dhe etikën e gjyqtarit, bazuar edhe në shtjellimet që i ishin bërë rreth këtij subjekti nga Gjykata Europiane për të Drejtat e Njeriut.

Korporatat shqiptare mund të përfitojnë dhjetëramilionë euro ulje taksash

Një propozim i qeverisë shqiptare për uljen e tatimit mbi dividentin nga viti i ardhshëm, por me efekt edhe për fitimet e viteve të shkuara, pritet t’i kursejë korporatave kryesore në vend disa dhjetëramilionë euro detyrime tatimore.

“Fshehja e burimit të pasurive”, solli shkarkimin e prokurorit Arben Nela

Prokurori i Tiranës Arben Nela u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimi, i cili në vendimin e zbardhur thotë se gjeti pas hetimit administrativ se ai kishte bërë deklarim të rremë, të pamjaftueshëm dhe kishte fshehur burimin e krijimit të kësaj pasurie.

Si u kap parlamenti shqiptar nga industria e bixhozit

Kryeministri Edi Rama deklaroi të martën se qeveria e tij do të zbatojë më në fund një ligj të vitit 2015, që synon të rrallojë pikat e basteve nëpër qytetet shqiptare, ndërsa pranoi se maxhoranca e tij qeverisëse “ka qenë e kapur” nga industria e basteve në disa raste në të shkuarën. Kjo është një histori e shkurtër e ndërhyrjeve legjislative mbi lojërat e fatit.

Bankat mbyllin disa degë dhe rrudhin numrin e punonjësve

Të dhënat e sistemit bankar të publikuara nga Shoqata e Bankave tregojnë se disa degë apo agjenci bankare janë mbyllur gjatë viteve të fundit, ndërsa numri i punonjësve ka pësuar një rënie të lehtë.

Konsumi, katër qarqe të vendit u varfëruan gjatë viteve të fundit

Konsumi i familjeve në Shqipëri u rrit me vetëm 5.7% mes viteve 2014 dhe 2017, por për 18 përqind të shqiptarëve që jetojnë në qarqet Dibër, Gjirokastër, Lezhë e Shkodër, konsumi i familjeve është shumë më i ulët se sa katër vjet më parë.