Foto6 Dec 2018

Mijëra studentë rrethojnë ministrinë e Arsimit për heqjen e tarifës (Fotogaleri)

Disa mijëra studentë protestuan të enjten jashtë godinës së Ministrisë së Arsimit duke kërkuar tërheqjen e VKM që i ngarkon ata me pagesë shtesë për provimet e mbartura. 

Autor: Loreta Cuka BIRN Tiranë
Printo

Studentët nga fakultete të ndryshme të Universitetit të Tiranës bojkotuan mësimin për të tretën ditë radhazi, ndërsa i  kërkuan ministrisë së arsimit të tërhiqet VKM-ja, që përcakton një tarifë për studentët që mbartin provime.

Mijëra studentët protestues hodhën gjithashtu vezë ndaj godinës dhe paralajmëruan përshkallëzim të protestave në rast të mos-tërheqjes së tarifës.

Ata e quajtën ata një barrë mbi përpjekjet e tyre për të arritur rezultate sa më të mira në mësime.

VKM e datës 5 maj 2018 parashikon në pikën 4 se “studenti, i cilësuar në bazë të rregullores së institucionit të arsimit të lartë publik si përsëritës në një lëndë apo në shumë lëndë dhe vijon studimet në vitin pasardhës, i nënshtrohet tarifës së shkollimit për kredit për detyrimet apo lëndët përsëritëse, si dhe tarifës vjetore të shkollimit të vitit akademik në të cilin vazhdon studimet”.

Foto: 

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN

Mijëra studentë protestojnë para ministrisë së Arsimit kundër tarifës së provimeve të mbartura. 6 dhjetor 2018. Foto: Loreta Cuka via BIRN