Foto19 Oct 2017

Muzikantët bashkojnë zërin kundër HEC-eve në Vjosë (Foto)

Muzikantët shqiptarë i kënduan të martën natyrës së Shqipërisë, ndërsa ngritën zërin kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin Vjosë dhe parkun kombëtar të Valbonës dhe i bënë thirrje qeverisë ta ruajë mjedisin.

Autor: Ivana Dervishi BIRN Tiranë
Printo

Një grup muzikantësh shqiptarë i kënduan të mërkurën bukurive të Shqipërisë ndërsa i bënë thirrje qeverisë të mos i shkatërrojë lumenjtë e vendit përmes planeve jo të qëndrueshme të energjisë, siç janë hidrocentralet.

Këngëtarë dhe instrumentistë nga Shqipëria dhe Kosova, mbajtën për të dytin vit radhazi një koncert proteste, ku i dhanë gjithashtu shpresë qytetarëve se të bashkuar mund të luftojnë për mbrojtjen e peizazheve të mrekullueshme shqiptare si Vjosa dhe Valbona.

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Muzikantët nga Shqipëria dhe Kosova protestuan të mërkurën në Sheshin Skënderbej për të kërkuar mbrojtjen e lumit Vjosë nga planet për hidrocentrale. 18 tetor 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Nën sloganin Mos Ma Prek Vjosën, Elina Duni, Eda Zari, Gent Rushi, Rob Luft, Vlashent Sata, Marsela Çibukaj, Linda Rukaj, Charles Lamouroux, Ermal Rodi, Florian Garcin, Emiljan Dhimo, Grupi Polifonik Lunxhëria, Grupi i Bënçës, Blerat & Besfort Këpuska dhe Dj. ODA performuan për mbi dy orë në Sheshin Skënderbej.