Rezultate kërkimi për: koncesion

Koncesioni Milot-Morinë, 62 milionë euro për katër vjet

Koncesioni kontrovers i mirëmbajtjes së autostradës Milot-Morinë parashikon një investim të kompanisë koncesionare me vlerë 44 milionë euro. Sipas të dhënave të Ministrisë së Financave, brenda katër viteve të para të operimit, koncesionari  pret të arkëtojë deri në fund të këtij viti 60 milionë euro.

Gjykata i hap dritën jeshile koncesionit të shtrenjtë të rrugës Thumanë-Kashar

Në prag të pushimeve verore, Gjykata Administrative e Apelit ka shfuqizuar urdhrin e anulimit të projektit koncesionar të fituar nga kompania Gener 2 si dhe ka detyruar Ministrinë e Infrastrukturës që t’ia përcjellë atë për miratim Këshillit të Ministrave.

Kompania koncesionare nën hetim për punime pa leje për rrugën Orikum-Dukat

Kompania koncesionare në pronësi të kompanisë “Gjikuria“ u referua në Prokurorinë e Vlorës për shfrytëzim pa leje të inerteve në zonën e burimit të Çikës, por pavarësisht nisjes së procedimit,  leja iu miratua më pas nga Këshilli i Baseneve të Vjosës.

Koncesionari i landfillit të Sharrës, afat deri me 15 korrik Durrësit

Kompania që kontrollon venddepozitimin e Sharrës i ka dhënë edhe 15 ditë kohë bashkisë së Durrësit për depozitimin e mbetjeve falas, duke i kërkuar të paguajë një tarifë që është e papërballueshme për qytetin bregdetar.

‘Kontrata sekrete’; PD kallëzon kryetarin e bashkisë për koncesionin e kullave në qendër të Elbasanit

Kryetari bashkisë së Elbasanit, Gledian Llatja e ka cilësuar kallëzimin e PD-së për shpërdorim detyre si një inskenim politik të frymëzuar nga e shkuara komuniste.

Dhënia e laboratorëve me koncesion frenon betejën e Shqipërisë ndaj COVID-19

Zbatimi i kontratës së partneritetit publik privat të shërbimit të laboratorëve në mesin e pandemisë ka penguar rritjen e kapaciteteve të testimit ndaj COVID-19, ndërkohë që mjekët dhe ekspertët paralajmërojnë efekte afatgjata në diagnostikimin e sëmundjeve dhe kërkimin shkencor.

Koncesionet e dështuara të porteve mbajnë peng ekonominë blu të Shqipërisë

Politika e nxitjes së turizmit të marinave nga qeveritë e dekadës së fundit përmes dhënies së koncesioneve për ndërtimin e porteve të jahteve kanë mbetur në letër, duke mbajtur peng zhvillimin e zonave strategjike të vendit.

“Koncesion” me firmë drejtori, Meta kthen ligjin e Metrologjisë si “korrupsion legjislativ”

Presidenti i Republikës Ilir Meta ktheu për rishqyrtim parlamentar një ligj të propozuar nga Këshilli i Ministrave, i cili lejon drejtorin e metrologjisë të privatizojë pa garë procedurën e verifikimit të saktësisë së instrumenteve matëse duke e shpallur atë antikushtetues.

Qeveria “Rama” miliarda euro koncesione të reja më 2021

Qeveria shqiptare ka në plan të akordojë gjashtë kontrata të tjera koncesionare përgjatë vitit të ardhshëm me një vlerë të përgjithshme investimi prej 1.74 miliardë eurosh ndërsa kostoja e tyre në xhepat e shqiptarëve mund të jetë disafish më e lartë.

Projektet koncesionare të incineratorëve ngecin te investimet

Një raport i Ministrisë së Financave bën të ditur se incineratori i Tiranës dhe ai i Fierit kanë dështuar të realizojnë investimet e premtuara përgjatë viteve 2018 dhe 2019, në dy projekte që kanë ngritur shqetësim në Bruksel për shkelje të parimeve të Bashkimit Europian për menaxhimin e mbetjeve.