Investigim10 Jan 2017

Temperaturat e ulëta rëndojnë situatën e familjeve rome të zhvendosura

Familjet rome të zhvendosura nga Bregu i Lumit, pasi shtëpitë e tyre u shembën si pjesë e një projekti zhvillimi, presin me padurim realizimin e premtimit të bashkisë Tiranë për t’i siguruar një strehë me kushte dinjitoze. 

Autor: Dori Daka BIRN Tiranë
Printo

Rreth 50 familje romësh, me shumë fëmijë të mitur dhe pleq të sëmurë janë vendosur prej mëse një muaji  e gjysëm  në këtë ngrehinë, dikur kazermë ushtarake.

Edhe pse temperaturat ditët e fundit kanë zbritur nën zero, muret e mbetura prej saj  dhe dritatet e mbuluara me qese plastike janë streha e tyre e vetme.

Këto familje rome u zhvendosen nga Bregu i Lumit, ku jetuan për dhjetra vite, pasi bashkia e Tiranës ndërhyri për të shembur banesat e tyre të thjeshta dhe informale, si pjesë e një projekti për rehabilitmin e zonës.

Në këmbim bashkia ka premtuar se në këtë ish repart ushtarak, do të ndërtojë brenda 6 muajsh shtëpi të reja për ata. Megjithtë, Deri ne mbajtjen  e premtimit jeta per keta njerez mbetët e vështirë dhe plot sfida.