Carl Bildt

Carl Bildt

Carl Bildt ishte Ministri i Jashtëm i Suedisë nga viti 2006 deri në 2014 dhe kryeministër nga viti 1991 deri në vitin 1994, kur ai negocioi pranimin e Suedisë në BE. Një diplomat i njohur ndërkombëtar, ai shërbeu si i dërguari special i BE-së për ish-Jugosllavinë, Përfaqësuesi i Lartë për Bosnjën dhe Hercegovinën, i Dërguari Special i Kombeve tw Bashkuara në Ballkan dhe Bashkëkryetar i Konferencës së Paqes në Dejton.

Faqe 1 nga 2 1 2

Të fundit