Rrjedhja e dokumenteve nga Gjykata Speciale një goditje ndaj drejtësisë

Rrjedhja e dosjeve të rasteve të krimeve të luftës në Kosovë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në Hagë mund të komprometojë sigurinë e dëshmitarëve dhe të pengojë ndjekjen penale të disa krimeve të tmerrshme.

Greqia duhet të komunikojë me Shqipërinë bazuar në respekt të ndërsjelltë, jo prepotencë

Është në dobi të interesave greke që marrëdhëniet diplomatike me Shqipërinë të mbështeten mbi respekt të ndërsjelltë për të drejtat dhe interesat ekonomike legjitime të njëra-tjetrës.

(Keq)Menaxhimi i trashëgimisë kulturore në Turqi

Debatet e ndezura në lidhje me menaxhimin e trashëgimisë në Turqi rreth kthimit në xhami të Hagia Sophias dhe transformimit të Muzeut Chora, si edhe për prishjen e planifikuar të fabrikës së birrës Bomonti, nxjerrin në pah tensionet që ekzistojnë midis ruajtjes, pronësisë, përdorimit dhe aksesueshmërisë.

Serbia, Kosova duhet të angazhohen të hetojnë si duhet rastet e personave të zhdukur

Dialogu Beograd-Prishtinë do të ketë efekt maksimal nëse qeveria e Kosovës dhe ajo e Serbisë angazhohen të hetojnë me besueshmëri rastet e mbetura të personave të zhdukur nga konflikti në Kosovë, ndërsa mbështeten në proceset ekzistuese për bashkëpunim rajonal.

Moska shpreson që të mos i duhet të shpëtojë regjimin e Lukashenkos –dhe veçanërisht Lukashenkon

Mundësitë për ndërhyrjen e Rusisë duken të papranueshme, por ka sinjale shqetësuese se disa njerëz në rrethin e Putinit mendojnë se mund të jetë për fat të keq një domosdoshmëri.

Rritja e teorive të komplotit rrezikon të minojë demokracinë e brishtë në Ballkan

Shpërthimi në rajon i teorive konspirative gjatë pandemisë po ushqen njëlloj paranoje kolektive, e cila mundet vetëm të dëmtojë besimin tek institucionet dhe te demokracia.

Mos fajësoni qytetarët e Ballkanit për shtimin e rasteve me COVID-19

Liderët e Ballkanit Perëndimor janë të prirur të fajësojnë qytetarët e papërgjegjshëm për rritjen e numrit të të infektuarve me koronavirus, por problemi i vërtetë në rajon është një mungesë e theksuar besimi midis qytetarëve dhe shtetit.

Fatalizmi në Ballkan rrezikon të kthehet në një profeci vetë-përmbushëse

Rajoni duhet të ndërmarrë disa lëvizje të guximshme, nëse dëshiron të ndryshojë këndvështrimin gjithnjë e më në rritje të të rinjve se e ardhmja e vendeve të tyre të lindjes është “e pashpresë”.

Rënia e Zepës tregoi mizorinë e forcave serbe të Bosnjës

Ka ardhur koha që zyrtarët serbë të pranojnë më në fund të vërtetën për gjenocidin dhe krimet e luftës dhe të ndalojnë lavdërimin e kriminelëve të luftës, shkruan Edward P. Joseph, 25 vjet pasi qe dëshmitar i rrethimit të enklavës së Zepës nga ana e trupave serbe të Bosnjës.

Turqia po përdor pandeminë për të shtypur lirinë e shprehjes

Në vend që ta shfrytëzonte këtë mundësi për të ulur polarizimin dhe për të rritur besimin e publikut te qeveria, autoritetet turke kanë bërë krejt të kundërtën e kësaj.