Ndryshimet dramatike në demokracinë e Turqisë

Duke refuzuar të pranojë humbjen e kontrollit mbi Stambollin, partia qeverisëse ka hequr “gjethen e fundit të fikut” që mbulon legjitimitetin demokratik të Turqisë dhe për herë të parë refuzoi vendimin e votuesve.

Politika e Brukselit ndaj Ballkanit i ngjan një versioni të shëmtuar të Eurovizionit

Marrëdhënia e BE-së me anëtarët e saj të mundshëm në rajon është shqetësuese si Eurovizioni i famshëm, në të cilin shpesh pikët e dhëna qartazi nuk kanë aspak lidhje me performancat e këngëtarëve.

Telenovelat e dashura turke përmirësojnë imazhin e Turqisë në Ballkan

Telenovelat popullore turke po ndihmojnë në përmirësimin e imazhit të vendit në rajonin e Ballkanit, edhe pse disa prej tyre trajtojnë një lloj nostalgjie osmane që ka implikime shqetësuese.

Pas krizës aktuale të Shqipërisë qëndrojnë krimet e pandëshkuara

Kriza aktuale e Shqipërisë i ka rrënjët në dështimin e saj për të bërë paqe me të kaluarën e përgjakshme, gjë e cila ka krijuar një klimë cinizmi dhe mosndëshkimi që po gërryen ende shpirtin e kombit.

Serbët meritojnë keqardhje për komentet raciste të kryeministres së tyre

Duke i përshkruar kosovarët si njerëz që sapo kishin dalë nga pylli, Ana Brnabiç nxori në pah traditën më të keqe të racizmit europian, që është një tragjedi mbi të gjitha për Serbinë demokratike.

Rezultatet e zgjedhjeve europiane thjesht përkeqësojnë perspektivën e vagët të Ballkanit

Me ekstremin e djathtë që bën progres të mëtejshëm akoma më të qartë në zgjedhjet europiane që u mbajtën këtë fundjavë, lojtarët kryesorë të BE-së me shumë gjasa do të bëhen akoma më të kujdesshëm në lidhje me zgjerimin e mëtejshëm për të përfshirë Ballkanin Perëndimor.

Shtetet e Ballkanit me sytë nga zgjedhjet në BE për shpresën e zgjerimit

Shtetet e Ballkanit Perëndimor që duan të anëtarësohen në BE kërkojnë të shohin politika të qarta për të ardhmen, por duket se duhet të presin.

Shfaqen tendosje në aleancën e Maqedonisë së Veriut me Turqinë

Lidhjet më të ngushta me Greqinë dhe BE-në dhe mosmarrëveshjet mbi aktivitetet e të ashtuquajturve gylenistë po vënë në provë miqësinë e vjetër të Shkupit me Ankaranë.

Protestuesit në Serbi mund të përsërisin gabimet e vjetra në lidhje me Kosovën

Herën e fundit që protestuesit në Serbi dolën në rrugë për çështjen e Kosovës – nën drejtimin e Sllobodan Millosheviçit – gjërat përfunduan shumë keq si për Serbinë ashtu edhe për fqinjët e saj.

Trashëgimia e “Ballkanizmit” meriton një vështrim të ri

“Ballkanizmi” mund të ketë fituar një reputacion të keq si përkrahës dhe “orientues”, por një libër i ri sugjeron se nuk duhet të hedhim poshtë rolin që akademikët kanë luajtur në përfaqësimin e rajonit.